Cele mai interesante obiective pe care le poti vizita in Constanta si Costinesti

Statiunea Costinesti nu este doar despre distractie si petreceri pe plaja. Turistii interesati de vizitarea locurilor pline de istorie si mister, vor gasi cu siguranta aici locuri interesante, care merita atentie. In fiecare an statiunea este vizitata de un numar considerabil de turisti de toate varstele, cu pasiuni si prioritati diferite si in timp ce pentru o parte dintre ei tot ce conteaza este distractia si lumea colorata si vesela care apare pe timpul noptii, o alta parte prefera vizitele educative si zilele linistite in care sa se plimbe si sa se bucure de mare, de soare si de natura. Familiile insotite de copii isi doresc locatii educative si distractive pentru acestia, iar avantajul suprem este faptul ca statiunea Costinesti le ofera pe toate.

Cetatea Histria

Acest obiectiv turistic se afla pe malul lacului Sinoe si reprezinta dovada existentei primei colonii grecesti de pe malul vestic al Marii Negre. Aceasta cetate este de altfel si cel mai vechi oras din Romania. Pasionatii de istorie nu pot rata aceste ruine invelite in istorie si legenda.

Moscheea Esmahan Sultan

Chiar daca se afla in Mangalia si nu in Costinesti, aceasta moschee este la doar o aruncatura de bat deci poate fi vizitata fara prea mare efort din partea turistilor. Este unul dintre cele mai apreciate si vizitate obiective turistice reprezentand cel mai vechi loc de cult musulman de pe teritoriul Romaniei.

Pestera Movile

Aceasta este considerata de specialisti si de cercetatorii care au studiat-o drept o mica parte din planeta Marte. A fost descoperita in anul 1986 pur intamplator, in zona care purta denumirea La Movile si inca de atunci a fost vizitata datorita reliefului interior unic.

Cetatea Argamum

Aceasta cetate exista de peste 12 secole si a fost mentionata drept prima asezare de pe teritoriul Romaniei intr-un izvor istoric antic. Aceasta cetate a aparut in secolul VII inainte de Hristos, fiind intemeiata de grecii veniti din Asia Mica. Urmele de locuire apar din epoca Bronzului, dar si din perioada de inceput a epocii fierului.

Golful Lebedelor

Numit si Capul Turcului, defineste o portiune a plajei din Eforie Sud in care lebedele si-au facut cuiburi. Datorita vremii favorabile, dar si cu ajutorul turistilor si localnicilor prietenosi care le ofera liniste si mancare, lebedele prefera aceasta zona a Marii Negre. Zona de plaja a ajuns astfel sa se numeasca Golful Lebedelor. La mica distanta de Costinesti, aceasta este o destinatie superba pentru turistii care se cazeaza in statiune.

Plaja si parcul de distractii

Statiunea Costinesti este considerat cel mai mare centru de distractie pentru tineri. Buna dispozitie este cea care caracterizeaza fiecare vacanta si weekend aici si toti turistii subliniaza faptul ca atmosfera fresh si tonifianta de aici nu poate fi reprodusa de celelalte statiuni de la malul marii. Parcul de distractie vine in completarea acestei descrieri pentru a sustine dorinta tinerilor de a reveni in fiecare an aici. In prezent, Costinestiul este una dintre destinatiile de top pentru marile vacante la malul marii.

Share: