De ce sa vizitezi Constanta indiferent de anotimp

Unul dintre cele mai vechi orase ale teritoriului Romaniei este fara doar si poate Constanta, celebra zona renumita in intreaga comunitate europeana pentru frumusete, dar si pentru distractiile pana in zori de zi. Situat in partea de sud-est a tarii, orasul are deschidere directa la Marea Neagra fiind cel mai important port din tara. In plus, ocupa locul 4 in Europa si are o suprafata de pana la 39 de kilometri si o lungime de 30 de kilometri. Vasele comerciale, dar si cele militare pleaca sau vin in fiecare zi de aici, traficul fiind unul continuu.

Spre deosebire de alte zone din tara, orasul Constanta beneficiaza de o adevarata infrastructura rutiera, acest lucru fiind, bineinteles, pe placul numerosilor turisti care tranziteaza in fiecare weekend localitatea in cautarea distractiei. Constanta este legata de Autostrada Soarelui astfel incat drumul de la Bucuresti pana pe litoral se realizeaza in aproximativ 3 ore, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru doritorii de distractie care abia asteapta weekendurile.

In Constanta exista o multime de hoteluri si de pensiuni care isi asteapta an de an turistii. Calitatea serviciilor si complexitatea acestora este unul dintre motivele pentru care litoralul romanesc a inceput sa fie tot mai cunoscut la nivel european si sa fie vizitat de catre turistii straini. Costul total al unei vacantei include de cele mai multe ori servicii impecabile si peisajele de poveste, iar acest cumul transforma intreaga experienta intr-una de neuitat care merita repetata.

Intreaga comunitate este formata din diverse nationalitati ceea ce confera orasului un farmec aparte. De la romani si pana la tatari, turci sau machedoni, toti traiesc impreuna, dar au reusit sa isi pastreze particularitatile lingvistice si culturale atat de importante pentru identitatea lor. Toti oamenii convietuiesc in cel mai pasnic si linistit mod ceea ce reprezinta un adevarat exemplu de patriotism si de omenie.

Share: