Atractiile turistice ale orasului Constanta – Cazinoul din Constanta

Pe langa mare, plaja si soare, turistii sunt interesati sa afle si istoria orasului vizitat. Cel mai simplu mod de a cunoaste fiecare loc in parte este acela de a arunca o privire prin centrul istoric si de a bifa cele mai importante constructii.

In cazul de fata, cazinoul din Constanta este de departe cel mai cunoscut monument a carui faima a depasit granitele tarii. In perioada comunismului, aici aveau loc receptii si baluri unde invitatii imbracati in haine de sarbatoare petreceau momente de neuitat pe ritmul muzicii. Aceasta cladire a inceputa sa fie construita in jurul anului 1880, iar in prezent a ajuns o ruina din cauza nepasarii autoritatilor care nu se inteleg asupra bugetului, dar nici asupra modului de utilizare a constructiei.

Din punct de vedere arhitectonic este una dintre cele mai impresionate cladiri fiind realizata din paianta sustinuta pe piloni de lemn. Elementele folosite se incadreaza in stilul Art Nouveau ceea ce a atras aprecierea criticilor, dar si a locuitorilor orasului. Chiar si in prezent mai exista elemente de decoratiuni originale care pot fi gasite in holurile principale.

Peisajul este unul mirific datorita faptului ca intreaga constructie se afla chiar pe faleza. Esplanada din fata cazinoului este plina in fiecare anotimp de localnici, dar si de turisti care vor sa se bucure de aer curat si de o imagine de basm.

O alta constructie emblematica pentru orasul Constanta este fara doar si poate Farul care ghideaza vasele in momentul intrarii in port oferindu-le marinarilor posibilitatea de a se orienta pe mare. Construit in anul 1960, acesta are aproximativ 60 metri inaltime si o raza care se poate vedea de la 24 mile marine.

Un alt obiectiv turistic care nu trebuie ratat este Geamia, cel mai vechi edificiu de cult musulman din oras. Constructia se afla in zona istorica a Constantei si este de o frumusete aparte care incanta privirile trecatorilor.

Share: