Constanta – judetul care atrage numerosi turisti in fiecare an

Vara se caracterizeaza prin mare, soare, distractie si voie buna. De indata ce soarele incalzeste atmosfera, tinerii isi fac bagajele si pornesc pe Autostrada Soarelui catre destinatia finala – Constanta. Aici ii asteapta cele mai toride nopti, dar si cele mai agitate dimineti petrecute pe plaja in compania prietenilor.

Litoralul romanesc cuprinde o serie intreaga de statiuni care atrag ca un manget atat turistii straini, cat si turistii romani care vor sa se simta bine si care vor sa se relaxeze dupa un an agitat si aglomerat la munca. De la Mamaia si pana la Costinesti, Vama Veche sau Eforie, totul in jur este special conceput astfel incat oamenii sa aiba parte de cele mai bune conditii si servicii, la preturi mai mari sau mai mici, pentru care pot opta in functie de buget.

In timpul verii, Constanta devine punctul de interes al tuturor oamenilor care isi doresc sa aiba parte de o vacanta de neuitat. De la cluburi si viata de noapte, pana la serviciile puse la dispozitie de catre patroni, totul se ridica la standarde europene, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru turismul din Romania.

Dincolo de toate aceste distractii, Constanta este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, un oras care merita vizitat si care isi asteapta vizitatorii cu portile deschise. Inca de la intrarea in oras, pe turisti ii intampina un mare vapor, un fel de emblema a activitatilor desfasurate in aceasta zona. Constanta este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume, fiind unul dintre cele mai vechi orase atestate documentar pe acest teritoriu. Colonia greaca Tomis a luat nastere in jurul anului 657 i.Hr. si a fost cucerita ulterior de catre romani in anul 71 i.Hr. atunci cand primeste si noua denumire de Constantiana.

In timpul comunismului, Constanta a fost singurul port al tarii cu ajutorul caruia erau exportate granele romanesti. Chiar si in prezent, acesta are un rol extrem de important pentru economia tarii multumita sistemului de navigatie pus la dispozitie. O intreaga flota este in permanenta pregatita sa plece pe mare ori de cate ori este necesar.

Share: